Αγορά ακινήτων: Λιγότεροι από 5.000 πλειστηριασμοί τον χρόνο

Δεν θα γίνονται περισσότεροι από 5.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας τον χρόνο με την λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων.

Όπως είπε σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης στο συνέδριο της Prodexpo, “δεν αναμένονται περισσότεροι από 3.000 -5.000 πλειστηριασμοί ακινήτων πρώτης κατοικίας τον χρόνο” καθώς ένα μεγάλο μέρος θα απορροφάται από τον νέο Φορέα Απόκτησης και Επανεκμίσθωσης.


Ο κ. Κουρμούσης είπε ότι προωθούνται:

Το θεσμικό πλαίσιο για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμιση οφειλών, εξασφαλίζοντας διαφάνεια, στήριξη στους ευάλωτους και εξυπηρέτηση των συμφερόντων οφειλετών και πιστωτών. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και εξωδικαστικός μηχανισμός, η νέα νομοθεσία σχετικά με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας για τους πλειστηριασμούς αλλά και ο προωθούμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών.

Δράσεις όπως η ψηφιοποίηση και η ενοποίηση βάσεων δεδομένων που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της αγοράς συμβάλλοντας στο βάθος της αγοράς αλλά και αύξηση της ζήτησης και επομένως των τιμών. Όπως σημείωσε τα επόμενα 2-3 έτη η ψηφιοποίηση και η διαθεσιμότητα δεδομένων για την ελληνική αγορά ακινήτων θα κινούνται στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Επίσης ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν περισσότερα από 40 έργα ψηφιοποίησης άνω των 2 δισ. ευρώ που θα αφορούν ευρύτερα την αγορά ακινήτων.

Ποιος είναι ο ρόλος του νεου Φορέα
Ο νέος Φορέας αναμένεται να αποτελέσει “ανάχωμα” για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους καθώς θα απορροφά χιλια΄δες ακίνητα από πλειστηριασμούς τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα άλλαζαν χέρια.

Exit mobile version