«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα για την επιδότηση

θερμοσίφωνας

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» στο πλαίσιο του οποίου θα χορηγηθεί επιδότηση έως 60% για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο ηλιακό και καινούργιας τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα,13  Μαΐου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο  https://allazothermosifona.gov.gr/ οι πολίτες που έχουν ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6. Ενώ αύριο στις 14  Μαΐου αιτήσεις γίνονται μόνο από τους πολίτες  που έχουν ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και στις 15 Μαΐου οι ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0. Επίσης επισημαίνεται πως η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 3μμ .

Πρόγραμμα: Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων

Οι πολίτες για να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

Θα πρέπει να  επισκεφτούν την πλατφόρμα https://allazothermosifona.gov.gr/  και να έχουν στην κατοχή τους κωδικούς Taxisnet, τους ΑΦΜ και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2021

Μετά  θα πρέπει να δηλώσουν τα εξής 4 στοιχεία:

Η επιδότηση

Ποια είναι τα ποσά

Για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κατηγοριών λαμβάνεται υπόψη το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας, που ορίζεται για την επιδότηση ως εξής:

Όσον αφορά τον υπολογισμό των κριτηρίων κατάταξης λαμβάνονται υπόψη:

Η  χορήγηση

Για να δοθεί η επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι:

Για να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα θα πρέπει:

Να είναι οικιακοί καταναλωτές που θα έχουν τοποθετημένο στην κατοικία τους (και όχι σε επαγγελματικό χώρο) ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Οι αιτήσεις να υποβάλλονται από μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Να υποβάλλεται μία μόνο αίτηση από κάθε φυσικό πρόσωπο.

Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας των επιλέξιμων ωφελούμενων να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι να μην έχουν υποβάλλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021».

 

 

.

Exit mobile version