«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση για την επιδότηση

θερμοσίφωνας

Νέοι ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα στο https://allazothermosifona.gov.gr/ με τους κωδικούς του taxisnet για τη χορήγηση της επιδότησης έως 60% που αφορά στην αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο ηλιακό καινούριας τεχνολογίας.

Πρόκειται για  τους ΑΦΜ  που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,  ενώ αύριο 15 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους για το πρόγραμμα  «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»  οι ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0.  Σημειώνεται δε πως η πλατφόρμα θα κλείσει την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 3 μ.μ.

Υπενθυμίζεται δε πως  για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή  τους ΑΦΜ αλλά και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2021. Ύστερα θα πρέπει να δηλώσουν τα εξής 4 στοιχεία:

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος  είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της επιδότησης

Για να λάβουν οι πολίτες την επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει  η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Επίσης επισημαίνεται πως για να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα θα πρέπει:

Τα ποσά της επιδότησης

Για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κατηγοριών λαμβάνεται υπόψη το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας, που ορίζεται για την επιδότηση ως εξής:

Κάτω από 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: Ο ωφελούμενος που εμπίπτει στην 1η εισοδηματική κατηγορία θα έχει έκπτωση 60%.
5.000 έως κάτω από 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: Ο ωφελούμενος που εμπίπτει στη 2η εισοδηματική κατηγορία θα έχει έκπτωση 55%.
10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: Ο ωφελούμενος που εμπίπτει στην 3η εισοδηματική κατηγορία θα έχει έκπτωση 50%.
Όσον αφορά τον υπολογισμό των κριτηρίων κατάταξης λαμβάνονται υπόψη:

Στοιχεία δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους «αναφοράς» (φορολογικό έτος 2021), καθώς και τα σχετικά εισοδήματα που προκύπτουν από την πράξη προσδιορισμού φόρου του ίδιου έτους.

Στοιχεία πιστοποιητικών αναπηρίας που παρέχονται μέσω του κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version