Ανατροπή με τις λίστες των μεγαλοοφειλετών – Πάει για… αργότερα η δημοσιοποίηση

oφειλέτες

Aνατροπή με τις λίστες που θα αναρτήσει η ΑΑΔΕ για τους μεγαλοοφειλέτες που έχουν χρέη περισσότερα από 150.000 ευρώ σε Εφορία και σε Ασφαλιστικά Ταμεία και δεν τα έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023.

Σημειώνεται πως η Αρχή είχε δώσει περιθώριο έως σήμερα στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προκειμένου να μην δουν το όνομά τους να “φιγουράρει” στις λίστες που θα αναρτούσε η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις εντός της ημέρας για παράταση της δημοσιοποίησης της λίστας.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να αφορούν σε δύο λίστες των μεγαλοοφειλετών (η μία τα φυσικά πρόσωπα και η άλλη τις επιχειρήσεις) που σχετίζονται με την αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων των 120 και 72 δόσεων (χρέη πανδημίας) και της νέας ρύθμισης των 36/72 δόσεων για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης. Yπενθυμίζεται πως στις 10 Ιουλίου 2019 είχε γίνει η τελευταία δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών φυσικών προσώπων και στις αρχές Δεκεμβρίου 2019 για τα νομικά πρόσωπα.

Οι δύο νέες λίστες

Αναλυτικά, στο “φως” της δημοσιότητας αναμένεται να δώσει η ΑΑΔΕ τις λίστες φυσικών και νομικών προσώπων αυτών:

Η λίστα των φυσικών προσώπων θα αναγράφει:

Στη λίστα των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων θα δημοσιοποιηθούν:

Σημειώνεται πάντως πως  ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση των οφειλών, δίνεται  η δυνατότητα διόρθωσης, άρσης ή διαγραφής των στοιχείων, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αιτήσεως του φυσικού ή νομικού προσώπου.

Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από την δημοσιοποίηση εξαιρούνται οι κάτωθι οφειλές ακόμα και αν πληρούν τα προαναφερθέντα κριτήρια ύψους και παλαιότητας οφειλής:

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις ρυθμίσεις

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της  ΑΑΔΕ για την πορεία της ρύθμισης των  36-72 δόσεων και των 120 δόσεων. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έδειξαν μεταξύ άλλων τα εξής:

 

 

 

Exit mobile version