Quantcast
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης - enikonomia.gr
share

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης

δημοσιεύτηκε:

Το μέτρο της οριζόντιας επιδότησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης στην αντλία μπορεί να επεκτείνει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το μέτρο της επιδότησης ύψους ανέρχεται περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία του πετρελαίου κίνησης και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και για ολόκληρο τον μήνα.
Αναλυτικά ,στο άρθρο στο άρθρο 6 επισημαίνονται τα εξής:

” 1. Επιδοτείται το κόστος του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης, που διατίθεται στην εσωτερική ανορά από την 1η Απριλίου 2022 έως την 30η Απριλίου 2022. Το ύψος αυτής ανέρχεται σε 0,12 ευρώ ανά λίτρο, υπολογιζόμενο επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ ΦΠΑ που εκδίδονται από τα διυλιστήρια. Το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια ή τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων προς τα πρατήρια καυσίμων και τους βιομηχανικούς πελάτες.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης της επιδότησης, ο μηχανισμός εκκαθάρισης, βάσει των ποσοτήτων πετρελαίου κίνησης που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια ή τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγηση της επιδότησης.

3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να παρατείνεται το χρονικό διάστημα εφαρμογής του παρόντος και να αναπροσαρμόζεται το ποσό της επιδότησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.