«Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις 36 έως και 72 δόσεις – Ολόκληρο το μενού των ρυθμίσεων που μπορεί να επιλέξει κάθε οφειλέτης

ρύθμιση χρεών

Φωτογραφία: Unsplash.com

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων εξόφλησης χρεών σε Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία και Δήμους σε πολλές δόσεις: Από ώρα σε ώρα και το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή «ανοίγει» η πλατφόρμα που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την «αναβίωση» των 72 έως και 120 δόσεων, αλλά και αιτήσεις για τη νέα ρύθμιση σε 36 έως και 72 δόσεις, που αφορά εκείνους οι οποίοι απέκτησαν ληξιπρόθεσμα χρέη την τελευταία διετία, δηλαδή κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Για την αναβίωση των σχημάτων ρύθμισης οφειλών θα απαιτηθεί η καταβολή δύο «μαζεμένων» δόσεων, ενώ το νέο σχήμα θα ενσωματώνει «τσουχτερά» επιτόκια.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων που αφορούν και σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να αναβιώσουν από τους οφειλέτες με την καταβολή δύο «μαζεμένων» δόσεων έως το τέλος Ιουλίου.

«Τσουχτερό» το επιτόκιο των νέων ρυθμίσεων

Η νέα έκτακτη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων αφορά σε όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές και παράλληλα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ με το επιτόκιο για όσους επιλέξουν 36 δόσεις στο 4,37% και στο 5,87% για όσους επιλέξουν ρύθμιση σε 72 δόσεις.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και όσοι είχαν την 1η Νοεμβρίου 2021 ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία έχασαν μαζί με τυχόν νέες οφειλές, μετά την 1η Νοεμβρίου 2021.

Ολόκληρο το «μενού» των ρυθμίσεων

Με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων μέσα στον Απρίλιο, οι επιλογές που θα έχουν πλέον οι οφειλέτες σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία είναι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι οι οποίοι από την 1η Νοεμβρίου 2021 είχαν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές τις οποίες όμως είχαν εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, θα μπορούν να τις εντάξουν στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων.

 

Exit mobile version