Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται μπλόκο από την ΑΑΔΕ και στα διόδια για τους ξεχασιάρηδες-Τα πρόστιμα για τους παραβάτες - enikonomia.gr

Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται μπλόκο από την ΑΑΔΕ και στα διόδια για τους ξεχασιάρηδες-Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

αυτοκίνητα

Μπλόκο και στους σταθμούς διοδίων των εθνικών αυτοκινητόδρομων θα βάλει η ΑΑΔΕ στους οδηγούς των ΙΧ που δεν  έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Αυτό θα γίνεται αφού προηγουμένως η ΑΑΔΕ διενεργήσει -με βασικό εργαλείο τις κάμερες των διοδίων- ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα για να εντοπίσει οχήματα που κυκλοφορούν παράνομα στους ελληνικούς δρόμους, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες  στην Εφορία και τα έχουν δηλώσει σε ακινησία

Παράλληλα επισημαίνεται πως οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν “τσουχτερά” πρόστιμα που φτάνουν και τα 30.000 ευρώ.

Η απόφαση της ΑΑΔΕ

Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση της ΑΑΔΕ περιγράφεται  αναλυτικά το μοντέλο των ελέγχων – το φωτογραφικό υλικό από τις διελεύσεις που  θα αποστέλλεται σε εβδομαδιαία βάση  από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητόδρομων και θα αποτελεί τη βάση για διασταυρώσεις με τα αρχεία της φορολογικής διοίκησης.

Μετά η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.) της ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα διόδια με το αρχείο ακινησιών της Φορολογικής Διοίκησης και θα εντοπίζει τα οχήματα που ενώ είχαν δηλωθεί σε ακινησία διαπιστώθηκε ότι διήλθαν από τα διόδια.

Μάλιστα όσοι “πιαστούν “στην “τσιμπίδα “της ΑΑΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν  διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας μαζί με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής τους

Ενώ σε περίπτωση διάπραξης της ίδιας παράβασης εντός πενταετίας, το πρόστιμο θα αυξηθεί στα 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα θα αφαιρεθεί  η άδεια οδήγησης για διάστημα τριών ετών.

Αναλυτικά η απόφαση Πιτσιλή ορίζει ότι:

 

 

Exit mobile version