Black Friday: Παρασκευή των μεγάλων προσφορών σήμερα – Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς αγορές

Black Friday

Σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 είναι η ημέρα των μεγάλων προσφορών, η καθιερωμένη πλέον Black Friday. Ακολουθεί η Cyber Monday 2023 την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (Black Friday) και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (Cyber Monday) οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Χρήσιμες συμβουλές από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς αγορές δίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ στους καταναλωτές. «Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο θεσμός Black Friday έχει επιμηκυνθεί από μία εβδομάδα έως και έναν μήνα (το ελληνικό φαινόμενο της «Black Month»), ενώ τα ποσοστά των εκπτώσεων και των προσφορών είναι μικρότερα των ποσοστών που κυμαίνονται σε άλλες χώρες, με συνέπεια να χάνεται εντελώς το πνεύμα της Black Friday, όπου σημειώνεται κάθετη πτώση τιμών και οι καταναλωτές να μην επωφελούνται στο έπακρο» σημειώνει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) σε ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για ασφαλείς αγορές.

Οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να:

Οι προσφορές, οι εκπτώσεις και η δωρεάν αποστολή είναι σημαντικοί παράγοντες

Οι προσφορές, οι εκπτώσεις και η δωρεάν αποστολή είναι σημαντικοί παράγοντες. Όπως υπενθυμίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ:

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει και τα δικαιώματα των καταναλωτών:

Το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος στις ηλεκτρονικές αγορές εντός 14 ημερών από την ημερομηνία της παραλαβής του.

Σε περίπτωση ελαττωματικού ή διαφορετικού προϊόντος από αυτό που ο καταναλωτής έχει παραγγείλει, ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να το αντικαταστήσει με δικά του έξοδα ή να επιστρέψει το ποσό.

Η εγγύηση του προϊόντος. Η διάρκεια της νόμιμης εγγύησης είναι 2 χρόνια.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να αναζητούν συνδυαστικά και άλλες εγγυήσεις, όπως ενδεικτικά:

 

Exit mobile version