ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ – Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου

συντάξεις

Ολοκληρώνεται σήμερα το μπαράζ πληρωμών από τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ. Αναλυτικά, έως σήμερα, Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου η ΔΥΠΑ θα πληρώσει:

Την ίδια στιγμή ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλει σήμερα, στις  5 Ιανουαρίου το ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Σημειώνεται δε πως για την περίοδο 2 έως σήμερα θα καταβληθεί το ποσό των  29,6 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ.

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε αρχίζει η καταβολή τους

Από τις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις  μηνός Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά:

 Η  αλλαγή

Στις συντάξεις Φεβρουαρίου δεν θα εφαρμοστεί το πέναλτι του 30% για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους. Αυτό θα γίνει επειδή θα τεθεί σε εφαρμογή ο μη ανταποδοτικός πόρος υπέρ e-ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους ο οποίος θα ισούται με το 10% επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους ενώ για τους μη μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους θα είναι ίσο με το 50% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κλάσης για κύρια σύνταξη. Οι συνταξιούχοι που έχουν ή θα αναλάβουν και θα δηλώσουν εργασία από την 1η Ιανουαρίου 2024, αντί μείωσης 30% στη σύνταξη, θα καταβάλλουν εισφορά 10% από τον μισθό τους, αν εργάζονται ως μισθωτοί, ενώ αν απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, θα δίνουν τις εισφορές με προσαύξηση 40% για κύρια και επικουρική ασφάλιση (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι) ή 50% αν έχουν μόνο κύρια ασφάλιση.

 

 

 

Exit mobile version