Επιδότηση έως 905 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα: Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

θερμοσίφωνας

Εξελίξεις για την επιδότηση του προγράμματος που αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες σε σχεδόν 120.000 νοικοκυριά.

Πρόκειται για το πρόγραμμα « Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα » που θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr και για το οποίο η υποβολή  αιτήσεων  αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη 2 Μαΐου.

Τα SOS του προγράμματος

1. Τι πρέπει να κάνετε μόλις ανοίξει η πλατφόρμα

Μόλις τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν τα εξής: 

Σημείωση: Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν μέσω sms για τα voucher. To πρώτο voucher θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ το δεύτερο μπορεί να επιδοτήσει τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό.

2.Η επιδότηση 

Η επιδότηση αγγίζει έως και το 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Δηλαδή από 510,48 ευρώ μέχρι και 904,84 ευρώ  θα είναι η τελική αξία της κάθε επιταγής και αυτή  θα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηλιακού θερμοσίφωνα (χωρητικότητα δεξαμενής ζεστού νερού). Επίσης επισημαίνεται πως η  βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της επιδότησης της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:

⦁ Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους. Αυτό θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο.
⦁ Πριν την αντικατάστασή τους,  αυτοί θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία που δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.
⦁ Να είναι ηλεκτρικοί και να έχουν χωρητικότητα ≥ 40 λίτρων.

3.Η χρήση των vouchers

Η χρήση των vouchers για το ηλιακό θερμοσίφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξής: 

 

 

 

 

 

Exit mobile version