Quantcast
Επιδότηση στα καύσιμα: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση - enikonomia.gr
share

Επιδότηση στα καύσιμα: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται επιδότηση για τα καύσιμα με διευρυμένα κριτήρια, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Εκείνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι η παρέμβαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα εκείνος που βάζει καύσιμα να πληρώνει σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία”, είπε και σημείωσε ότι θα υπάρχουν διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια για αυτήν την επιδότηση.

“Eπιχειρούμε να κάνουμε και μια παρέμβαση σε ό,τι αφορά και τα επαγγελματικά πέραν τους καταναλωτές. Να ενισχύσουμε και τον κόσμο που παράγει. Και αυτός ο κόσμος δοκιμάζεται … και αυτός ο κόσμος τις δυσκολίες του τις μετακυλίει στην κατανάλωση. Έχουμε ένα πάρα πολύ πολύπλοκο και σύνθετο πρόβλημα. Ο κόσμος τα φέρνει πέρα δύσκολα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Καύσιμα: Πώς θα δίνεται επιδότηση – Ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Εν συνεχεία μίλησε για τον τρόπο χορήγησης της επιδότησης στα καύσιμα. “Δεν θα είναι ούτε πολύπλοκο, ούτε δύσκολο, ούτε θα καθιστά άσκηση πυρηνικής φυσικής. Δύο ημέρες υπομονή, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός. Εκείνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι πολύς κόσμος όχι λίγος , μέσα σε μια αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα από ό,τι τα πληρώνει σήμερα”, τόνισε.





Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για αυτή την επιδότηση θα είναι 20.000 ευρώ, 25.000 ευρώ, 30.000 ευρώ.

“Σε ό,τι αφορά την ιστορία των καυσίμων πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και επαγγελματίες έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να έχει μια ενίσχυση να ανακουφιστεί από τις υψηλές τιμές” διευκρίνισε.

Στην ερώτηση εάν θα δίνεται η επιδότηση αυτή μέσω πλατφόρμας είπε ότι “ο τρόπος δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος θα είναι εύχρηστος στον κόσμο. Εκείνο που μπορούμε να πούμε σήμερα και να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι θα πληρώνει εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας ενίσχυσης που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο και μεθαύριο φθηνότερα, ικανοποιητικά μια αρκετά μεγάλη περίμετρος πολιτών τα καύσιμα από αυτά που φαίνονται στην τιμή της αντλίας σήμερα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.