Συντάξεις, επιδόματα ΔΥΠΑ και επιταγή ακρίβειας: Ποιοι πάνε από σήμερα στα ΑΤΜ

επιδόματα

Mπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου έως τις 30 του ίδιου μήνα καθώς θα καταβληθούν μεταξύ άλλων οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2023, η επιταγή ακρίβειας, τα επιδόματα του e-ΕΦΚΑ αλλά και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους.

Παράλληλα επισημαίνεται πως θα καταβληθούν πάνω από 2,9 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 5 εκατ. δικαιούχους.

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023, προκαταβολή συντάξεων, επιταγή ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Θα καταβληθούν επίσης 23,3 εκατ. ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
13 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 37.740 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα

Τέλος, στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ θα καταβληθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε 947.560 ευάλωτους συνταξιούχους. Το συνολικό κονδύλι για την εν λόγω καταβολή ανέρχεται σε 236,8 εκατ. ευρώ.

Επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν κατά την ίδια περίοδο οι εξής καταβολές:

Επιπροσθέτως, συνεχίζεται η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ (διαδικασία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ για την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων) σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οι ακόλουθες τακτικές πληρωμές προνοιακών επιδομάτων για τον τρέχοντα μήνα:

Επισημαίνεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν χώρα οι τακτικές πληρωμές Δεκεμβρίου για:

Εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θεσπίστηκε για αναπήρους, ανασφάλιστους υπερήλικες και δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού, ως εξής:

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Η έκτακτη δόση θα καταβληθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους του επιδόματος κατά το πέμπτο δίμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι η ενίσχυση θα καταβληθεί στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ

Τέλος, από την κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου οι ακόλουθες καταβολές:

 

 

Exit mobile version