Έρχεται μποναμάς πριν τα Χριστούγεννα για τους συνταξιούχους – Ποιους αφορά

συντάξεις

συντάξεις

Έρχεται μποναμάς  πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή από την Τρίτη 20 έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους. Αναλυτικά:

Αυξήσεις στις συντάξεις

Κέρδος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δουν από τις 20 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι. Παράλληλα, ετήσια αύξηση προβλέπεται και  από τον νόμο Βρούτση η οποία  θα δοθεί με τις συντάξεις των Ιανουαρίου 2023. Επίσης προς το τέλος Ιανουαρίου 2023 θα δοθεί η οριζόντια αύξηση του 7,6% στις συντάξεις. Σημειώνεται ότι αυξάνονται και η εθνική αλλά και η ανταποδοτική σύνταξη.

Προσωπική διαφορά 

Από τους 931.631  συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, το  88% θα δει και αυτό αυξήσεις στις αποδοχές του. Αναλυτικά:

Συνολικά 525.456 συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν αυξήσεις λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης .  Παράλληλα οι ίδιοι θα δουν σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.

Επιταγή ακρίβειας

Αυξήσεις στις αποδοχές τους θα δουν συνολικά 265.367 συνταξιούχοι λόγω της καταβολής της επιταγής ακρίβειας  των 250 ευρώ αλλά  και παράλληλα σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.

Η επιταγή ακρίβειας θα καταβληθεί περίπου στις 20 Δεκεμβρίου:

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023

Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις  Ιανουαρίου 2023. Αναλυτικά:

 

Exit mobile version