Quantcast
Εθνική σύνταξη 412 ευρώ ή 384  ευρώ: Τι ισχύει για όσους θα συνταξιοδοτηθούν το 2023 - Η απάντηση Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Εθνική σύνταξη 412 ευρώ ή 384  ευρώ: Τι ισχύει για όσους θα συνταξιοδοτηθούν το 2023 – Η απάντηση Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα λάβουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ ή 412 ευρώ όσοι θα συνταξιοδοτηθούν από  το 2023 και μετά, ρωτήθηκε σήμερα  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο  υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

«Η εθνική σύνταξη αναπροσαρμόζεται. Αυτό σημαίνει ότι όσοι βγουν την επόμενη χρονιά θα πάνε με την καινούργια εθνική σύνταξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», απάντησε. «Καταλαβαίνω ότι έχουμε και 12 χρόνια να δούμε αυξήσεις στις συντάξεις. Παλαιότερα όμως ποιος ήταν ο μηχανισμός με τον οποίο δινόταν η εθνική σύνταξη; Οι ασφαλιστέες αποδοχές που κάθε φορά αναπροσαρμόζονταν με βάση τον πληθωρισμό. Αυτό γινόταν με όλες τις αποδοχές», συμπλήρωσε.

Αναγνώριση πλασματικών ετών: Θα γίνουν αλλαγές το 2023 – Η απάντηση Τσακλόγλου

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν αλλαγές από το 2023 και μετά στην αναγνώριση των πλασματικών ετών. «Δεν θα γίνει καμία αλλαγή απάντησε. Θα ισχύσει ό,τι ισχύει αυτή τη στιγμή με τον νόμο», συμπλήρωσε και εξήγησε πως  θα ισχύουν κανονικότατα τα πλασματικά χρόνια έτσι όπως είναι. Η αλήθεια είναι ότι πλασματικά χρόνια δεν έχουν όλες οι χώρες, ωστόσο σε κάποιες ισχύουν»,  σημείωσε.

«Σχεδόν καμία χώρα δεν έχει τόσα πλασματικά χρόνια όσα έχει η Ελλάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή ο νόμος είναι νόμος και ισχύουν τα δεδομένα τα οποία έχουμε τώρα. Πάντως σίγουρα  κατάργηση των πλασματικών ετών δεν πρόκειται να  υπάρξει. θέλω να είμαι σαφής», είπε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.