Εξοικονομώ 2021: Διευκολύνεται η διαδικασία – Τι αλλάζει

Εξοικονομώ

Έρχεται τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021″ .Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών “Εξοικονομώ 2021”, «καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου εντός της προθεσμίας 6 μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται και η σχετική τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος».

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο στόχος του είναι η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας).

Μάλιστα στην ιστοσελίδα, exoikonomo2021.gov.gr αναφέρεται πως η «συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ».

 

 

Exit mobile version