Εξοικονομώ – Ανακαινίζω: Η ημερομηνία “κλειδί για τις αιτήσεις – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των επιδοτήσεων

εξοικονομώ

εξοικονομώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» και την υποβολή αιτήσεων για τις επιδοτήσεις.

H εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Νοεμβρίου και οι επιδοτήσεις θα φτάνουν έως το 90% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ το μπόνους αποκέντρωσης για την ενεργειακή αναβάθμιση θα ανέρχεται σε έως και 30% για την ανακαίνιση κατοικιών των νέων ιδιοκτητών.

Οδηγός του ΥΠΕΝ

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, https://ypen.gov.gr/exoikonomo-anakainizo-gia-neous/  ο οδηγός για το πρόγραμμα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις  αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να  γνωρίζουν τα εξής για τις αιτήσεις του προγράμματος:

Ποιοι μένουν εκτός προγράμματος

Ποιοι παίρνουν επιπλέον μπόνους

Για αιτήσεις όπου η επιλέξιμη κατοικία βρίσκεται σε Δημοτική Ενότητα με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, προβλέπεται επιπλέον μπόνους 15% στο προβλεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης.

Οι εισοδηματικές κατηγορίες

Τέσσερις είναι εισοδηματικές κατηγορίες για το σκέλος “Εξοικονομώ”.Αναλυτικά 

Για το “Ανακαινίζω” το εισοδηματικό όριο είναι 20.000 ευρώ για όλους και επιπλέον το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του αιτούντος δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Πώς αξιολογούνται οι αιτήσεις 

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα είναι συγκριτική, στο πλαίσιο συνολικής βαθμολογίας που θα προκύπτει βάσει των κάτωθι κριτηρίων:

 

 

Tι ισχύει με τα δάνεια 

Α. Για το Εξοικονομώ 

Β. Ανακαινίζω

 

 

Exit mobile version