Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία για την υποβολή και για ποιους έρχονται “βαριές καμπάνες”

φορολογικές δηλώσεις

φορολογικές δηλώσεις

Έως αύριο, Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3μμ θα πρέπει τα νομικά πρόσωπα- επιχειρήσεις να υποβάλουν φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2022.

Η προθεσμία αυτή αφορά τα νομικά πρόσωπα που μέχρι την 30 Αυγούστου 2022 δεν είχαν υποβάλει αρχική ή τροποποιητική δήλωση. Ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές, μπορεί να καταβληθεί χωρίς κυρώσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022. Επισημαίνεται, ότι ο φόρος αυτός πρέπει να καταβληθεί αποκλειστικά μέσω web banking και όχι μέσω κάρτας ή συστήματος πληρωμών IRIS. Για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που υποβλήθηκαν έως και την 30 Αυγούστου 2022, ο φόρος έπρεπε να καταβληθεί  μέχρι χθες, 31 Αυγούστου 2022.

Φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων: Έρχονται βαριές καμπάνες για τους “ξεχασιάρηδες “

Έως τις 30 Αυγούστου του 2022 έπρεπε να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση τους για το φορολογικό έτος 2021 τα φυσικά πρόσωπα. H προθεσμία αυτή ίσχυε και για τις τροποιητικές φορολογικές δηλώσεις. Το αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ 250 ευρώ ή 500 ευρώ θα  πρέπει να καταβάλει ο φορολογούμενος που υποβάλει εκπρόθεσμα τη φορολογική δήλωση και μετά υποβάλει τροποποιητική.

Ποιοι γλιτώνουν τα πρόστιμα 

Ωστόσο η εκπρόθεσμη υποβολή τροποποιητικής δήλωσης δεν επιβαρύνεται με πρόστιμα στις παρακάτω περιπτώσεις:

 

 

 

 

 

Exit mobile version