Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις: Αυτή είναι η νέα πρόταση των λογιστών - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις: Αυτή είναι η νέα πρόταση των λογιστών

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να δοθεί παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων  για το φορολογικό έτος 2021 επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων, (ΠΑΕΛΟ)  Λάμπρος  Μπέλεσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ.  Μπέλεσης αναφορικά με το θέμα των φορολογικών δηλώσεων, φέτος ήταν μια ειδική περίπτωση καθώς άνοιξαν πάρα πολλές πλατφόρμες αλλά και το Mydata. Η εφαρμογή αυτή υποχρέωνε τους λογιστές να ανεβάσουν εκ νέου έως τις 30/6 τα έσοδα του 2021 των πολιτών με αποτέλεσμα να αυξηθεί πολύ ο όγκος της δουλειάς τους και να μην μπορούν να ανταποκριθούν, συμπλήρωσε.

Η πρόταση για τις φορολογικές δηλώσεις 

Εν συνεχεία παρουσίασε την πρότασή του για τις φορολογικές δηλώσεις. “Εμείς  λέμε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός  μεταξύ των δηλώσεων των φυσικών προσώπων και των συνταξιούχων και των επαγγελματιών και των νομικών προσώπων, τόνισε ο κ.  Μπέλεσης

Δημόσιο: Τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέλεσης μίλησε και για τα έσοδα που έχει μέχρι στιγμής το Δημόσιο από τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος. Το Δημόσιο έχει από τον ΕΝΦΙΑ  έσοδα ύψους 1, 2 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει πετύχει το 56 % του στόχου και από τον φόρο εισοδήματος  447 εκατ. ευρώ, τόνισε και αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

“Επιστρεπτέα προκαταβολή πήραν 100 χιλιάδες επιχειρήσεις,  από αυτές οι 46 χιλιάδες  έχουν επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση. Αυτό σημαίνει  ότι το Δημόσιο θα λάβει και άλλα έσοδα  μέχρι τέλους του μήνα”, σημείωσε.

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών και η θέση του ΥΠΟΙΚ

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισαν πρόσφατα ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι  η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 3μμ. Επίσης οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι  φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.