Fuel Pass: Ο “οδηγός” για το νέο επίδομα βενζίνης- Ποιοι θα λάβουν το πιο υψηλό ποσό

βενζίνη

Σε λίγες ημέρες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για τη νέα επιδότηση καυσίμων/νέο επίδομα βενζίνης  (Fuel Pass 2)  που θα  αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Ιουλίου για το Fuel Pass 2 και η  καταβολή του ποσού θα γίνεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία που έχει υποβληθεί η αίτηση του ενδιαφερομένου.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να γνωρίζουν για το Fuel Pass 2 τα εξής: 

Ποιους αφορά

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα μεταξύ των  οποίων συμπεριλαμβάνονται ελεύθεροι  επαγγελματίες  που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο  ή μοτοσυκλέτα. Επίσης επισημαίνεται ότι:

Πώς θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για το Fuel Pass 2 αναμένεται να είναι η ίδια με αυτή του Fuel Pass 1. Δηλαδή οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης θα γίνουν με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ του εκάστοτε δικαιούχου. Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ για το Fuel Pass 2 αναφέρει για τις αιτήσεις τα εξής:

Έτσι δηλώνεται το όχημα ή μοτοσυκλέτα για το  Fuel Pass 2

Η φορολόγηση της επιδότησης

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις, διαβιβάζονται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό της παρ. 1 στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό τα στοιχεία του δικαιούχου και, ιδίως, το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, καθώς και ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο αυτού επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Πληρωμές: Πώς θα γίνουν και πότε θα γίνουν

Οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 έχουν δύο επιλογές για  να λάβουν το επίδομα:

 Πώς γίνεται η εξαργύρωση του ποσού 

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν:

Σημείωση: Όσοι επιλέξουν  το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ, ενώ όσοι που προτιμήσουν  να εισπράξουν τα χρήματα  του Fuel Pass 2 με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους θα  έχουν  μικρότερη επιδότηση.

Τα ποσά του Fuel Pass 2 θα καταβληθούν από τις αρχές Αυγούστου στους δικαιούχους

Τα ποσά του fuel Pass 2

Τα ποσά του fuel Pass 2 για το παραπάνω χρονικό διάστημα είναι τα εξής:

 

 

Exit mobile version