Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ ή στα 800 ευρώ το 2023; – Η απάντηση Σταϊκούρα

κατώτατος μισθός

κατώτατος μισθός

Για το εάν η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανέρχεται στα 751 ευρώ ή στα 800 ευρώ το 2023 ρωτήθηκε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει το ποσοστό της νέας αύξησης του κατώτατου, ωστόσο επεσήμανε: «Δεν βάζουμε ποτέ το κάδρο μπροστά στο άλογο. Υπάρχουν διαδικασίες στη χώρα. Ακολουθούμε τις διαδικασίες. Θα υπάρχουν εισηγήσεις. Και στο τέλος ο υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο».

«Αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί τις δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι  πρέπει να υπάρξει «νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Υπάρχουν ανάγκες που θα πρέπει να αναγνωριστούν και από τον ιδιωτικό τομέα .Και πρέπει ο ιδιωτικός τομέας  με δεδομένου ότι η πολιτεία έχει βοηθήσει το επιχειρείν τα προηγούμενα χρόνια να επιστρέψει αυτή τη βοήθεια ακόμη πιο γενναιόδωρα στους εργαζόμενους της».

«Ταυτόχρονα όμως  θα πρέπει να έχουμε και ένα στοιχείο στο μυαλό μας: ότι η χώρα παρά τη σημαντική μείωση της ανεργίας κατά 5,5% …6 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία τριετία με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν χθες, παραμένει η χώρα μαζί με την Ισπανία με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας. Άρα η στόχευση μας πρέπει να  είναι διττή: να συνεχίζουμε να μειώνουμε την ανεργία ιδιαίτερα σε πολύ δύσκολη συγκυρία όπως είναι ο πληθωρισμός και να αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων » τόνισε.

Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού

Επίσης μίλησε και για διαδικασίες που αφορούν τη τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού. «Οι διαδικασίες για τη  τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού  θα ξεκινήσουν στις αρχές του έτους και έχουμε πει ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2023  θα νομοθετήσουμε την τρίτη αύξηση  του κατώτατου μισθού » τόνισε.

Επεσήμανε δε πως όσοι αμείβονται με κατώτατο μισθό  έχουν κερδίσει έναν επιπλέον μισθό. « Σήμερα που μιλάμε όσοι αμείβονται με κατώτατο μισθό εξαιτίας των δύο αυξήσεων του κατώτατου μισθού και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών έχουν κερδίσει έναν επιπλέον μισθό. Να έχουμε μια αίσθηση που είμαστε σήμερα. Φέτος εξαιτίας των δύο αυξήσεων αυτοί οι εργαζόμενοι  που αμείβονται με κατώτατο μισθό είναι πάνω από 500 χιλιάδες και  έχουν ένα πρόσθετο μισθό » είπε.

 

 

 

Exit mobile version