Market Pass 2: Ποιοι μπορεί να μην δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή

σούπερ μάρκετ

Η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της τριπλής ενίσχυσης του Market Pass (Αυγούστου-Οκτωβρίου) που θα γίνει την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, έχει αρχίσει. Όμως ενδέχεται να μείνουν εκτός αρκετοί νέοι και παλαιοί  δικαιούχοι, που μπορεί να μην δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Ο λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό είναι ότι η αίτηση των δικαιούχων αυτών μπορεί να βρίσκεται υπό επεξεργασία, αφού η ΑΑΔΕ θα πρέπει να διασταυρώσει τα στοιχεία με βάση τις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις.

Σημειώνεται δε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος στον δικαιούχο είναι να έχει εκκαθαριστεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 η φορολογική του δήλωση. Επίσης «αυτόματα» εκτός της ενίσχυσης θα μείνουν :

Υπενθυμίζεται δε πως δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Τα φυσικά πρόσωπα δικαιούνται της ενίσχυσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Επίσης  δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν θα  πρέπει να υπερβαίνει :

Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τα ποσά 

Τα ποσά  που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνονται μεταξύ  22 έως 100 ευρώ το μήνα  εφόσον η καταβολή  της ενίσχυσης γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα. Το ποσό διαμορφώνεται ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού.  Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι (6) εξαρτώμενα τέκνα.

Για το τρίμηνο (Αυγούστου-  Οκτωβρίου) τα ποσά που θα δοθούν διαμορφώνονται σε 66 έως 300 ευρώ. Όσοι επιλέγουν την πίστωση της ενίσχυσης  στον  τραπεζικό λογαριασμό  θα πάρουν  το 80% των προβλεπόμενων ποσών, δηλαδή εν προκειμένω από 53 ευρώ μέχρι και 240 ευρώ για το τρίμηνο.

Αναλυτικά, τα ποσά  που θα λάβει κάποιος που θα επιλέξει άυλη κάρτα είναι τα εξής:

Ωστόσο εάν η καταβολή του market pass γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό τότε τα ποσά αυτά μειώνονται κατά 20%.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Επίσης οι δικαιούχοι του μέτρου θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 Α. Οι πιθανές καταστάσεις της αίτησής

Τα μηνύματα κατάστασης του Πίνακα Πληρωμών

 

 

 

Exit mobile version