Market Pass: Έως και σήμερα οι αιτήσεις για να πληρωθείτε στις 3 Μαρτίου – Όλες οι λεπτομέρειες

σούπερ μάρκετ

Λήγει σήμερα, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Market Pass στο  https://vouchers.gov.gr/marketpass προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Τότε θα λάβουν την ενίσχυση του Market Pass για 3 μήνες (Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου) οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματα μετρητοίς στον τραπεζικό τους λογαριασμό και για 2 μήνες (Φεβρουάριο και Μάρτιο) όσοι έχουν επιλέξει να πληρωθούν μέσω της άυλης κάρτας στο κινητό.

Τα ποσά

Άυλη κάρτα

Οι δικαιούχοι του μέτρου που υποβάλουν αίτηση έως σήμερα και επιλέξουν να πληρωθούν μέσω άυλης  κάρτας στο κινητό θα πληρωθούν στις 3 Μαρτίου ως εξής:

Τραπεζικός  λογαριασμός 

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν στην πρώτη πληρωμή περισσότερα επειδή θα είναι για τρίμηνο, όμως στο σύνολο θα είναι «κουρεμένα»:

Market Pass: Τι πρέπει να κάνετε για να μην «ψαλιδιστεί» η ενίσχυση 

Οι δικαιούχοι του μέτρου για να μην λάβουν ψαλιδισμένη την ενίσχυση θα πρέπει έχουν κινητή τηλεφωνία  με τεχνολογία NFC  να την  ενεργοποιήσουν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Θα πρέπει να μεταβούν στις  Ρυθμίσεις . Στην ενότητα «Ασύρματα και δίκτυα» θα πρέπει να πατήσουν  «Περισσότερα». Εδώ, θα δουν μια επιλογή για NFC, εάν το τηλέφωνό τουςτο υποστηρίζει. Εάν η επιλογή δεν υπάρχει, το τηλέφωνό τους δεν διαθέτει δυνατότητες NFC.

Market Pass:Τα μηνύματα

Οι πιθανές καταστάσεις της αίτησής του πολίτη σημαίνουν τα εξής:

Το μήνυμα της πληρωμής

Τα τρία στάδια προς την πληρωμή είναι τα παρακάτω. Όταν γράψει το σύστημα «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ» τότε σημαίνει ότι μπει τα χρήματα. Αναλυτικά:

Εάν τελικά απορριφθεί η πληρωμή, τότε θα σας βγάλει το εξής μήνυμα: «ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ». Αυτό σημαίνει πως δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της πληρωμής.

Οι πολίτες θα λάβουν  ενημέρωση μέσω e-mail και από τις 15/3/2023 μέχρι τις 2/5/2023 μπορούν να τροποποιήσουν τα στοιχεία που σχετίζονται με τον τρόπο πληρωμής (δηλαδή το ΙΒΑΝ ή/και την τράπεζα), όμως δεν μπορούν να αλλάξουν την επιλογή μεταξύ ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωσης απευθείας στον λογαριασμό τους .

Τα χρήματα της κατάθεσης της επιδότησης Market Pass μπορούν να δηλωθούν στα παρακάτω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα:

Προκειμένου να δηλώσει ο δικαιούχος έναν λογαριασμό Τραπέζης, θα πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος σε αυτόν (όχι απαραίτητα πρώτος δικαιούχος), να γνωρίζει τη μορφή IBAN του συγκεκριμένου λογαριασμού και, κυρίως, να είναι βέβαιος ότι ο λογαριασμός αυτός είναι ενεργός και θα παραμείνει ενεργός καθ΄ όλη τη διάρκεια του Market Pass.

 

 

 

Exit mobile version