Νέα επιχορήγηση από τη ΔΥΠΑ: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

ΔΥΠΑ

Από σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 έως και τις 4 Μαΐου 2023 στις 3 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για το νέο πρόγραμμα  της ΔΥΠΑ που αφορά στην  επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι Ρομά, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Όπως αναφέρει η  ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 13 ανέργων Ρομά, ηλικίας 20 έως 44 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες Ρομά στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 20-44 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, περιγράφονται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω  από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

 

Exit mobile version