Quantcast
Οικονόμου: Παρεμβάσεις για την τιμή της βενζίνης - Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Παρεμβάσεις για την τιμή της βενζίνης – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται επιδότηση για την βενζίνη.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ , εάν η βενζίνη θα συμπεριληφθεί στο πακέτο στήριξης όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε: “Οι τιμές στη βενζίνη ξεφεύγουν επικίνδυνα. Πρόκειται για μία δαπάνη, η οποία στην ουσία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική… για να πάει ο άλλος στη δουλειά του, για να μεταφερθούν αγαθά, για να γίνει οτιδήποτε”

“Είναι σαφές ότι αυτή δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε όμως στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη μετριασμού των επιπτώσεων”, συμπλήρωσε.

Θα υπάρχει καλή είδηση για την βενζίνη


Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρχει καλή είδηση για την βενζίνη τις επόμενες ημέρες. ” Θα έχουμε καλή είδηση για το σύνολο των τομέων της αγοράς, που οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο κόσμος γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες, γίνονται ανυπέρβλητες”, απάντησε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” για όλα τα κομμάτια που έχουμε ζητήματα με τρόπους στοχευμένους, με τρόπους καλά μετρημένους και σχεδιασμένους θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτό είναι που θέλω να εκπέμψω ως μήνυμα στο κόσμο και αυτό είναι που είπε και από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ότι : Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε δυνατότητα που να μην τινάζει στον αέρα το σύνολο της οικονομίας και την πορεία της χώρας…. δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε δυνατότητα που να έρχεται και να προκύπτει από τις παρεμβάσεις που κάνει ο Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτή η δυνατότητα να μην αξιοποιηθεί και να μην εξαντληθεί για να σταθούμε στο πλευρό της οικονομίας”.


Εξετάζεται να δοθεί επιδότηση βενζίνης μέσω επιστροφής μέρους τελών κυκλοφορίας

Στην ερώτηση εάν ενδέχεται να δοθεί επιδότηση βενζίνης μέσω επιστροφής μέρους τελών κυκλοφορίας, ο κ. Οικονόμου απέφυγε να δώσει μια απάντηση επί τούτου, ωστόσο είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

“Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου να μάθει ποια θα είναι η στήριξη και πώς θα πάρει μια μικρή ανάσα , και αναπνοή εν καιρώ πολέμου μπροστά στην μεγαλύτερη γεωπολιτική κρίση που ζει ο πλανήτης μας, η Ευρώπη, η Ήπειρο μας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ….
όμως θέλω να επιμείνω σε κάτι , δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτόγνωρες, δοκιμαζόμαστε όλοι και κυρίως οι πιο αδύναμοι ” σημείωσε και ανέφερε ότι ” μαίνεται ο πόλεμος στην αυλή μας, στη γειτονιά μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί. Κάθε τι που λέμε να είναι μετρημένο, βέβαιο, σχεδιασμένο και για αυτόν ακριβώς το λόγο είπε ο Πρωθυπουργός ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις .Είναι βέβαιο ότι θα συνιστούν σοβαρή βοήθεια και υποστήριξη για την ελληνική κοινωνία”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.