Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα

αυτοκίνητα

Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει τη νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να τα διαθέσουν στην αγορά.

Αναλυτικά:

Η ροή στην αλυσίδα των κλεμμένων ΙΧ: Κλέβω – Διαθέτω – Το ξανακλέβω – Το ξαναδιαθέτω στην αγορά

Όπως  τόνισαν οι αρχές  στην ΕΡΤ, οι συμμορίες συντονίζονται γύρω από κάποιες μάντρες αυτοκινήτων. Εάν δεν υπάρχει το δίκτυο διοχέτευσης αυτών των οχημάτων στην αγορά,  τότε δεν υπάρχει και η κλοπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων: Προσοχή στις  ευκαιρίες 

Οι αρχές προειδοποιούν πως όταν οι πολίτες βρίσκουν  στις ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων ευκαιρίες,  τότε θα πρέπει να υποψιαστούν τι ευκαιρία είναι αυτή.

Η Αστυνομία μπορεί πολύ εύκολα να εντοπίσει το κλεμμένο Ι.Χ, καθώς μπορεί να κάνει ταυτοποίηση από την πινακίδα που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αυτό που συμβαίνει όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και το πηγαίνεις στο συνεργείο για να δεις μηχανολογικά αν είναι εντάξει, δεν τσεκάρεις αν ανταποκρίνεται ο σειριακός αριθμός στα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι μάρκες αυτοκινήτων που κλέβουν κυρίως, γιατί ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των αγοραστών είναι το Toyota C-HR και τα Peugeot 108 και 208. Τα εύχρηστα και μεσαία αυτοκίνητα.

Exit mobile version