ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβάλλονται σήμερα ενισχύσεις σε 630.000 αγρότες – Πληρώνει και ο ΟΠΕΚΑ τα επιδόματα

επιδόματα

Νέα μπαράζ πληρωμών πραγματοποιείται σήμερα καθώς καταβάλλονται ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και μια σειρά από επιδόματα και παροχές από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:

Α. Οι ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πιστώσει σήμερα, Παρασκευή, 30 Ιουνίου περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ  στους τραπεζικούς λογαριασμούς 630.000 δικαιούχων αγροτών.

Οι πληρωμές  αυτές αφορούν σε εκκαθαρίσεις σε ενισχύσεις της βασικής ενίσχυσης, του «πρασινίσματος» και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς σε συνδεδεμένα καθεστώτα, Μικρών Νησιών Αιγαίου, ειδικών ενισχύσεων, αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και εξισωτικής αποζημίωσης.

«Συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επισημαίνεται ότι στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Τέλος, από τους  5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

Β. ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα και παροχές πληρώνονται

Παροχές και επιδόματα καταβάλλει σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου ο  ΟΠΕΚΑ. Αναλυτικά:

-Επίδομα Στέγασης:

-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα:

-Αναπηρικά επιδόματα 

-Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής:

-Επίδομα Ομογενών:

Επίδομα Ανασφάλιστων  Υπερηλίκων, ν. 1296/1982:

-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων:

– Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας:

-Έξοδα Κηδείας:

-Επίδομα Γέννησης:

-Επίδομα Ορεινών & Μειονεκτικών Περιοχών

-Κόκκινα Δάνεια:

-Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές:

-Πρόγραμμα Γέφυρα:

-Επίδομα Αναδοχής:

– Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες:

– Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού:

 Υπενθυμίζεται πως  ξεκίνησαν και οι καταβολές για τους δικαιούχους του Προγράμματος Προσωπικού Βοηθού

Συνεπώς ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει σήμερα συνολικά 182.146.089 ευρώ για επιδόματα και παροχές σε 712.762  δικαιούχους. 

 Οι σύνδεσμοι επιδομάτων 

 Οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερωθούν περαιτέρω για τα επιδόματα και τις παροχές του ΟΠΕΚΑ  μπορούν να επισκεφτούν τους παρακάτω  συνδέσμους:

Σημείωση: Οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ   για να αναζητήσουν και να βρουν  οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθούν για το τι δικαιούνται.

 

 

Exit mobile version