Πετρέλαιο: Σήμερα οι ανακοινώσεις των διυλιστηρίων για την επιδότηση

πετρέλαιο

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν τα διυλιστήρια την επιδότηση για την αντλία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι έως αύριο, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου ισχύει η επιδότηση των 7,5 λεπτών με ΦΠΑ από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας.

Επίσης επισημαίνεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και τις 31 Μαρτίου 2023 θα ισχύσει και η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο για την αντλία στο πετρέλαιο θέρμανσης από 25 λεπτά που είναι έως αύριο. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 1.127  ευρώ / λίτρο, ενώ η τελική τιμή του αναμένεται να  κυμανθεί περίπου στο 1.264 ευρώ/ λίτρο.

Πετρέλαιο: Μικρή πτώση για την τιμή του brent

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημείωσαν σήμερα στις 12.05 μ.μ. μια μικρή πτώση της τάξεως του 0,40% και ανήλθαν στα 83,13 δολάρια το βαρέλι, όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα του Investing.com.

Σημειώνεται δε πως αυτή η πτώση του πετρελαίου οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα. Δηλαδή η χώρα θα χρειαστεί 3 με 4 μήνες για να επανέλθει η οικονομία στα προ κορονοϊού και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει αύξηση της ζήτησης για το πετρέλαιο με αποτέλεσμα να πέφτει και η τιμή. Επίσης επισημαίνεται πως το πετρέλαιο άρχισε να πέφτει από τις 28 Δεκεμβρίου 2022.  Υπενθυμίζεται δε πως το brent  έπεσε χθες κοντά στο 82,5 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του επέστρεψε στα επίπεδα που είχε πριν τα Χριστούγεννα, κοντά στις 23 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Exit mobile version