Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Καλά νέα για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Καλά νέα για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Νέα έρευνα της Κομισιόν, με τίτλο “Weekly Oil Bulletin – European Commission”, αποκαλύπτει πως η  Ελλάδα είναι η 6η φθηνότερη χώρα της ΕΕ αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης μεταξύ των 26 κρατών -μελών της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η Σλοβακία. Αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι πιο φθηνές χώρες αναφορικά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία.

Ωστόσο πιο “τσιμπημένη” είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στις παρακάτω χώρες: στη Δανία, στην  Ολλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Φινλανδία, στη  Ρουμανία και στην  Σουηδία.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τον σχετικό πίνακα της Κομισιόν

Γιατί η Ελλάδα έχει φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τις 15 Οκτωβρίου έως και  τις 30 Νοεμβρίου 2022 η Helleniq Energy δίνει επιδότηση 60 ευρώ ανά κυβικό (6 λεπτά το λίτρο προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ).  Αυτό αφορά όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Ενδεχομένως η Ελλάδα εντάσσεται στις φθηνότερες χώρες  αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της  κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών (στα 0,20 ευρώ συν ΦΠΑ) που δίνεται στην αντλία αλλά και λόγω της  επιδότησης της Helleniq Energy.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.