Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου – Ποιοι και πότε θα πάρουν αναδρομικά

συντάξεις

Mπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιανουαρίου 2023 καθώς θα δοθούν αναδρομικά ενός μήνα αλλά και οι συντάξεις Φεβρουαρίου στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

Αναδρομικά

Αναδρομικά ενός μήνα αναμένεται να δοθούν από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου στους δικαιούχους. Πρόκειται για την αύξηση της τάξεως του 7,75% που θα λάβουν οι συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου 2023. Η αύξηση θα είναι πραγματική για τους συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά (ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά) . Οι υπόλοιποι θα  λάβουν μόνο λογιστική αύξηση στη σύνταξή τους.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό είχε μιλήσει πρόσφατα  και ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος. Όπως είχε πει, εάν οι συνταξιούχοι έχουν μικρή προσωπική διαφορά της τάξεως των 10 ευρώ, 20 ευρώ, 30 ευρώ, τότε θα δουν αυξήσεις τέλη Ιανουαρίου στις τσέπες τους.

Οι κατηγορίες συνταξιούχων που θα δουν αυξήσεις το 2023

Οι κατηγορίες συνταξιούχων που θα δουν αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2023  είναι οι εξής:

Οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις την 31η Δεκεμβρίου 2022 που έχουν απονεμηθεί πριν την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (αίτηση πριν από 13 Μαΐου του 2016):

Οι καταβαλλόμενες από τις 13 Μαΐου 2016 και έπειτα, που υπολογίζονται με βάση το νόμο Κατρούγκαλου και με έναρξη καταβολής έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Συντάξεις που θα απονεμηθούν από τη 1η Ιανουαρίου 2023, αλλά η ημερομηνία έναρξης καταβολής τους, ανατρέχει με βάση τη νομοθεσία, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, καταλαμβάνονται από τις αυξήσεις, για μηνιαίες συντάξεις από την1η Ιανουαρίου 2023 και έπειτα.

Συντάξεις: Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα 

Παραδείγματα με τις αυξήσεις που θα δοθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2023 παρέθεσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναλυτικά:

Α. Οι κερδισμένοι

Παράδειγμα με διπλή αύξηση

Παράδειγμα με διπλή αύξηση

Παράδειγμα με διπλή αύξηση

Παράδειγμα με τριπλή αύξηση

Β. Οι χαμένοι

Παράδειγμα με μια αύξηση

Παράδειγμα: Αυξήσεις και ενίσχυση εισοδήματος παρά την ύπαρξη σημαντικής προσωπικής διαφοράς.

Οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2023

Η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2023 αναμένεται να αρχίσει στις 26 Ιανουαρίου 2023 στους δικαιούχους

Αναλυτικά:

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) ,το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ θα  πληρώσουντην Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα πληρώσουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΟΤΕ

Με βάση ΑΜΚΑ θα καταβάλουν το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και το Δημόσιο τις συντάξεις στους ασφαλισμένους. Αναλυτικά:

 

 

 

Exit mobile version