Power Pass: Λήγει σήμερα (5/7) η προθεσμία, έρχονται οι πληρωμές – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν τώρα αίτηση

Power Pass

Στην σκιά των ανακοινώσεων για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος μηνός Ιουλίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λήγει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το λεγόμενο Power Pass: Τα ποσά που αφορούν σε αναδρομικές αποζημιώσεις για «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του ’21 έως και τον Μάιο του ’22 ξεκινούν από 18 και φτάνουν μέχρι και τα 600 ευρώ. Η πληρωμή των δικαιούχων αναμένεται να γίνει άμεσα τις επόμενες ημέρες. 

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ως και τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/powerpass θα είναι ανοιχτή και θα υποδέχεται αιτήσεις από όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την υποβολή της αίτησης τόσο όσον αφορά τον αριθμό της παροχής και την διεύθυνση όσο και κατά την πληκτρολόγηση του iban και όχι μόνον… Τα χρήματα της αποζημίωσης υπολογίζεται να αρχίσουν να μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πριν ακόμη κλείσει το α΄10ήμερο του τρέχοντος μήνα.

Τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση

Ποιοι πρέπει να περάσουν από το ηλεκτρονικό γκισέ της Εφορίας

Και φυσικά δεν λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις που θα πρέπει πριν υποβάλουν την αίτηση για το Power Pass να περάσουν από το… ηλεκτρονικό γκισέ της Εφορίας. Αυτό αφορά όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς που έχουν παιδιά τα  οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη και καταβάλουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία αλλά  και φορολογούμενους  που έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν άμεσα την φορολογική τους εικόνα, καθώς:

Τι ισχύει για το κοινό ρολόι

Τι ισχύει όμως για τις περιπτώσεις με κοινό ρολόι και το αν μπορεί να κατασχεθεί από την Εφορία η ενίσχυση;

Exit mobile version