Quantcast
Power Pass: Ποιοι πρέπει να κάνουν τη φορολογική δήλωση πριν από την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση έως 600 ευρώ - enikonomia.gr
share

Power Pass: Ποιοι πρέπει να κάνουν τη φορολογική δήλωση πριν από την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση έως 600 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Δύο βασικά στοιχεία όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν αίτηση για να λάβουν την επιδότηση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος (Power Pass).

Σε δύο περιπτώσεις θα πρέπει οι δικαιούχοι να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση πριν από την αίτηση για το επίδομα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου (14 ή 15 Ιουνίου οι πιθανότερες ημερομηνίες), προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Καταρχάς, όσοι κάνουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση, θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν από την αίτηση για το επίδομα. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που αποκτήθηκε το 2021 και δηλώθηκε φέτος.

ρεύμα

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε εκείνη όπου κάποιος φορολογούμενος έχει παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη και πληρώνει ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία.

Σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τα παιδιά τους που είναι φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη για να πάρουν την επιδότηση έως 600 ευρώ θα πρέπει επίσης να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση πριν από την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας, αλλά και να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά στη φοιτητική κατοικία αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.