Προσοχή: Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος

ρεύμα

Αύριο, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των εν ενεργεία δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για την ένταξη στο ΚΟΤ του έτους 2023. Σημειώνεται δε πως εάν δεν το κάνουν, τότε το σύστημα θα τους “πετάξει” αυτόματα εκτός.  Μάλιστα οι υπόχρεοι για να υποβάλουν αίτηση για το ΚΟΤ θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους:

Όταν υποβάλουν την αίτηση για το ΚΟΤ θα ενημερωθούν αυτόματα για:

Για να δουν οι πολίτες αν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό των πολιτών έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δουν αν πληρούν τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

ΚΟΤ: Ποιες αλλαγές έρχονται

Η ηγεσία υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας για τη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος (ΚΟΤ). Σε αυτό αναμένεται να συμπεριληφθούν και οι ενεργειακά «ευάλωτοι» καταναλωτές και αυτό θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Θα βελτιστοποιήσουμε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ΟΤΑ για τη στήριξη της κατανάλωσης των ευάλωτων δημοτών τους μέσα από Ενεργειακές Κοινότητες. Επίσης πρόκειται να θεσμοθετηθεί ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες, με βάση και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» είχε δηλώσει πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

 

 

 

Exit mobile version