Ψωμί: Τα σενάρια για τιμή 3,5 ευρώ η φρατζόλα και η απάντηση του προέδρου των αρτοποιών

ψωμί

ψωμί

Εάν θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα η τιμή της φρατζόλας στα 3,50 ευρώ σε περίπτωση που η επιδότηση των 40 λεπτών της ηλεκτρικής ενέργειας μειωθεί για τους αρτοποιούς ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Για να καλύψουμε όλη την επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας που έχουμε αυτό το διάστημα πράγματι θα έπρεπε η τιμή της φρατζόλας να διπλασιαστεί. Δεν θα συμβεί αυτό»  απάντησε ο  κ. Μούσιος ωστόσο την ίδια ώρα υπενθύμισε πως αρχές Οκτωβρίου ο κλάδος του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αυξήσεις. Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας διόρθωσε την επιδότηση ρεύματος  στα 40 λεπτά από 23 λεπτά που ήταν, σημείωσε και πρόσθεσε πως οι τιμές που δίνουν οι πάροχοι δεν είναι πάντα οι ίδιες.

Αυτό που εκτιμούμε και θέλουμε εμείς είναι η επιδότηση να είναι κοντά στα 22 λεπτά με 23 λεπτά,  που σε εμάς αυτό αντιστοιχεί ότι θα πληρώνουμε την κιλοβατώρα 18 λεπτά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εκ νέου εάν θα υπάρξει αύξηση στο ψωμί  αν δεν δοθεί αυτή η επιδότηση. «Θα υπάρχει μια μικρή αύξηση. Αλλά ας μην αφήσουμε αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό. Πιστεύω ότι θα επαναληφθεί αυτή η επιδότηση» , απάντησε.

Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή της φρατζόλας

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσφατα της στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η  τιμή της φρατζόλας αυξήθηκε κατά 18,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου η αύξηση ήταν μόνο 2%.
Πάντως  η τιμή του ψωμιού διαμορφώνεται ελεύθερα από τα αρτοποιεία και ο καταναλωτής μπορεί να βρει το ψωμί από 90 λεπτά έως και 1,50 ευρώ ανάλογα με την επιχείρηση και τα κόστη που έχει και τους τζίρους που πραγματοποιεί τα περιθώρια για ανταγωνισμό είναι περιορισμένα αφού οι αυξήσεις ειδικά στην ενέργεια, τους πλήττουν όλους , όπως είχαν επισημάνει πρόσφατα οι επιχειρηματίες του κλάδου.

 

 

Exit mobile version