Ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια για τον μήνα Νοέμβριο – Δείτε ποιος πάροχος είναι φθηνότερος

ρεύμα

Ανακοινώθηκαν από τους περισσότερους προμηθευτές τα τιμολόγια ρεύματος μηνός Νοεμβρίου. Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι τιμές του ρεύματος στα περισσότερα τιμολόγια των παρόχων καταγράφουν αύξηση άνω του 10% τον μήνα Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο.  Aναλυτικά:

1. ΔΕΗ

Α. Για το τιμολόγιο Γ1

Β. Για το νυχτερινό ρεύμα

Η τιμή χρέωσης του νυχτερινού ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο είναι στα 12,9 λεπτά ανά μεγαβατώρα από 11,4 λεπτά ανά μεγαβατώρα που είναι τον Οκτώβριο.

2. Elpedison

3. ΗΡΩΝ

4. Protergia

5. Φυσικό Αέριο Ε ΕΕ

6. ΖeniΘ

7. Watt & Volt

8. NRG On Time

9. ΕΛΙΝ

Γιατί είναι αυξημένοι οι λογαριασμοί 

Η αύξηση αντανακλά την άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας που οφείλεται με τη σειρά της στην αύξηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα πάνω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ. Επίσης επισημαίνεται πως η τελική τιμή ρεύματος για τον καταναλωτή θα συνυπολογιστεί με την κρατική επιδότηση των οικιακών λογαριασμών ρεύματος που αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2023 η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πάντως δεν αποκλείεται τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων να είναι υψηλότερα από τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να ψαλιδιστούν οι σημαντικές αυξήσεις.

Σημειώνεται δε πως σήμερα Σάββατο η τιμή του ρεύματος της χώρας μας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι μειωμένη κατά 31% και διαμορφώνεται στα 71,51 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 103,82 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζήτηση καλύπτεται κατά 52 % από Ανανεώσιμες Πηγές  Ενέργειας και υδροηλεκτρικά, ενώ η συμμετοχή του φυσικού αερίου είναι περιορισμένη στο 8,1 %.

 

 

 

Exit mobile version