Ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΕΦΚΑ

Σήμερα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα, www.efka.gov για τη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων των πολιτών που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν από την ενεργειακή κρίση και οι οποίοι θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις  απλήρωτες οφειλές που είχαν στην Εφορία. Η εν λόγω πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιουλίου του 2023.

Τα SOS της ρύθμισης

Σημαντικά στοιχεία της ρύθμισης είναι μεταξύ άλλων:

Η μηνιαία δόση 

Στα 30 ευρώ ανέρχεται το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης και επισημαίνεται πως η νέα ρύθμιση αφορά οφειλές από τον Σεπτέμβριο 2021 έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

Ποιους αφορά

Η ρύθμιση αφορά:

Οι αιτήσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση:

Η ενεργοποίηση της ρύθμισης διενεργείται με την καταβολή της πρώτης δόσης με χρήση της ταυτότητας οφειλέτη. Στην περίπτωση που υπάρχουν επιπλέον οφειλές εκτός ρύθμισης, αυτές θα πρέπει να υπαχθούν σε πάγια ρύθμιση. Για το λόγο αυτό ο οφειλέτης επιλέγει πρώτα τον τύπο ρύθμισης «ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΣΕΙ Ν. 5036/2023 ΑΡΘ. 82 (72 ΔΟΣΕΙΣ)» και αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη ρύθμιση αυτή στη συνέχεια επιλέγει τον τύπο ρύθμισης «ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΣΕΙ Ν. 5036/2023 ΑΡΘ. 82 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΓΙΑ 4152/13».

Σε ποιες περιπτώσεις χάνεται  η ρύθμιση

Η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν οι 2 δόσεις της ρύθμισης και εάν δεν καταβληθούν οι τρέχουσες ασφαλιστικές οφειλές. Η απώλεια της ρύθμισης έχει ως αποτελέσματα:

 

 

 

Exit mobile version