Σκρέκας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα -ΒΙΝΤΕΟ

Νέες διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος του Οκτωβρίου έδωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο OPEN.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα της επιδότησης οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και των αυξήσεων, κάποιος που θα έχει μία μέση κατανάλωση από 300 κιλοβατώρες έως 600 κιλοβατώρες τον μήνα, ή δεν θα δει καθόλου αύξηση ή θα δει μια αύξηση που δεν θα ξεπερνάει τα 2 ευρώ με 3 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Tην κατανάλωση αυτή έχει το μέσο νοικοκυριό και πρόσθεσε ότι ” 8 στα 10 νοικοκυριά έχουν κατανάλωση η οποία είναι μικρότερη από 600 κιλοβατώρες “.
Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Τι ισχύει για τα εκκαθαριστικά του Οκτωβρίου
Στην ερώτηση σε ποιο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος θα τεθεί αυτό σε εφαρμογή απάντησε τα εξής:
” Αυτό θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου. Δηλαδή από τις επόμενες ημέρες, από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι λογαριασμοί, οι εκκαθαριστικοί, επαναλαμβάνω που θα έρχονται, θα έχουν δύο διακριτές γραμμές πάνω στο έντυπο:
-Η μία, θα έχει να κάνει με την επιδότηση από την κυβέρνηση η οποία θα είναι για ένα μέσο νοικοκυριό της τάξεως 9 ευρώ το μήνα” και συνέχισε λέγοντας ” έχουμε ζητήσει από όλους τους ιδιωτικούς πάροχους ηλεκτρικού ρεύματος και από την ΔΕΗ να υπάρχει μια ξεχωριστή γραμμή που να γράφει την επιδότηση από την κυβέρνηση, από τη πολιτεία ” .
-Και από εκεί και πέρα θα υπάρχει άλλη μία διακριτή γραμμή από την ΔΕΗ για μια επιπλέον έκπτωση άλλα 9 ευρώ περίπου σε μηνιαία βάση μέχρι 600 κιλοβατώρες, έτσι ώστε με αυτά τα 18 ευρώ, 20 ευρώ να μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε και να απορροφήσουμε σχεδόν το σύνολο της εκτιμώμενης ανατιμήσεως, τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι την ίδια τακτική ακολουθούν ήδη και κάποιοι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.


Τι ισχύει από τις 600 κιλοβατώρες και πάνω
Και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από ” τις 600 κιλοβατώρες και πάνω που είναι 2 στα 10 νοικοκυριά, αυτοί θα δουν κάποιες αυξήσεις αλλά μέχρι και τις 600 κιλοβατώρες θα έχουν και αυτοί την έκπτωση” και επεσήμανε ότι η αύξηση αυτή της κατηγορίας ” εξαρτάται από την κατανάλωση που έχει ο καθένας και πρόσθεσε ότι ” αυτοί μπορεί να δουν μια αύξηση η οποία μπορεί να είναι από 2 ευρώ, 3 ευρώ το μήνα .”
Και επανέλαβε ότι ” μέχρι τις 600 πρώτες κιλοβατώρες θα έχουν όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με την χαμηλή τάση, αυτήν την απόσβεση να το πω έτσι της εκτιμώμενης ανατίμησης μέσω της κρατικής επιδότησης και μέσω από την επιπλέον έκπτωση που κάνει η ΔΕΗ”.

Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος
Όσον αφορά στο εάν ενδέχεται να ισχύσει η επιδότηση του ρεύματος και μετά το τέλος Δεκεμβρίου είπε ” εφόσον χρειαστεί, εμείς είμαστε εδώ ως κυβέρνηση…πραγματικά να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη” .

Και πρόσθεσε ότι η επιδότηση αυτή εάν συνεχιστεί να δίνεται, θα δοθεί ” με τον ίδιο τρόπο, μέσα από το Ταμείο για την ενεργειακή μετάβαση ” και πρόσθεσε ότι αυτό “θα γίνει για όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικές συνθήκες. Γιατί αυτή την στιγμή, σε διεθνές επίπεδο, να μη το ξεχνάμε να το πούμε αυτό, έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στις τιμές φυσικού αερίου” .

Exit mobile version