Στο «παιχνίδι» και η 13η σύνταξη και δωρεάν φάρμακα – Τι λένε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς και συντάξεις

συντάξεις

Μισθωτοί και συνταξιούχοι βρίσκονται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των προεκλογικών εξαγγελιών: Οι δύο μεγάλοι «μονομάχοι» -Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- μοιράζουν υποσχέσεις λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση και «χρυσώνουν» εργαζομένους αλλά και απόμαχους της εργασίας. Αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των αποδοχών ανάλογα με το μέγεθος του πληθωρισμού, 13η σύνταξη, δωρεάν φάρμακα, αναδρομικά από «κομμένα» δώρα και επικουρικές στο «μενού» των υποσχέσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μνήμες από το παρελθόν ανασύρει και τούτη η προεκλογική περίοδος, πόσο μάλλον όταν μεταξύ των εξαγγελιών των κομμάτων περιλαμβάνεται και τουλάχιστον ένα μέτρο που μας έρχεται από το … μακρινό 1982! Η «υπόσχεση» για τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των αποδοχών θυμίζει την περιβόητη Α.Τ.Α. (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή) την οποία είχε υιοθετήσει η Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου λίγους μήνες μετά που ανέλαβε για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας.

Τι σχέδιο έχουν για τους μισθούς οι δύο «μονομάχοι»

Τι υπόσχονται λοιπόν οι δύο «μονομάχοι» στο πεδίο μισθών και συντάξεων;

Η Νέα Δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Τι υποσχέσεις δίνουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους

Τι λένε για τους συνταξιούχους τα δύο μεγάλα κόμματα;

Η Νέα Δημοκρατία

Δίνει και 13η σύνταξη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ

1.Υπόσχεται 13η σύνταξη, προφανώς ανάλογη με εκείνη που είχε δοθεί κλιμακωτά με τις συντάξεις του Ιουνίου 2019. Συγκεκριμένα, το ύψος της κλιμακωνόταν από 30% έως 100%, ανάλογα με τη σύνταξη που εισέπραττε ο δικαιούχος.

Ειδικότερα:

2.Αναδρομικά σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και σε βάθος τετραετίας. Πρόκειται για τα αναδρομικά 11μηνών από τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.
3.Αύξηση 7,5% για το 2023 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.

Exit mobile version