Συμβάσεις: Κίνητρα για μετατροπή τους από μερική σε πλήρη απασχόληση

συμβάσεις

συμβάσεις

Διάταξη με τα κίνητρα μετατροπής συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης προβλέπεται μεταξύ άλλων με το νομοσχέδιο του  υπουργείου Εργασίας  που τέθηκε σε διαβούλευση. Πρόκειται για το άρθρο 8 του νομοσχεδίου το οποίο αναφέρει τα εξής:

α) να είναι κατά την ένταξη και να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος επιδότησης φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές της προς το Δημόσιο και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (β-Ε.Φ.Κ.Α.) και η ρύθμιση να τηρείται, και

β) να διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το χρονικό διάστημα του ενός  έτους της παρ. 1. Για τον υπολογισμό του αριθμού εργαζομένων λαμβάνονται υπόψη οι ενεργές θέσεις εργασίας στην επιχείρηση – εργοδότη κατά την 9 Σεπτεμβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή. Δεν προσμετρώνται οι λύσεις σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, θανάτου ή οικειοθελούς αποχώρησης και οι λήξεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Exit mobile version