Tέλη κυκλοφορίας: Εντός της ημέρας η ανάρτησή τους – Τα ποσά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

τέλη κυκλοφορίας

τέλη κυκλοφορίας

Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myCARτα “ραβασάκια” των ιδιοκτητών ΙΧ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 να πληρώσουν τα τέλη ή να θέσουν τα οχήματά τους σε καθεστώς ακινησίας, εάν δεν δώσει παράταση το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι από την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας απαλλάσσονται άτομα που έχουν:

Επίσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τα τέλη κυκλοφορίας τα εξής:

Α.ΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΧ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023  διαμορφώνονται ως εξής:

Ταξινόμηση 1.11.2010 – 31.12.2020

 Ταξινόμηση 1.1.2021 έως σήμερα

Ταξινόμηση έως 31.12.2000

 Ταξινόμηση 1.1.2001 – 31.12.2005

Ταξινόμηση 1.1.2006 – 31.10.2010

Β.ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 

Ο τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας δεν αλλάζει.  Δηλαδή τα ειδοποιητήρια των τελών θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα και QR Code για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

‘Ενας άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να πληρωθεί το ποσό με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ. Ωστόσο, οι πληρωμές γίνονται είτε:

Γ.ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 

Εάν ο ιδιοκτήτης των ΙΧ καταβάλει εκπρόθεσμα τα τέλη, τότε θα καταβάλει το διπλάσιο ποσό. Αναλυτικά τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:

Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ

Σε καθεστώς ακινησίας μπορούν να θέσουν το αυτοκίνητο τους μέσω της πλατφόρμας MyCar οι ιδιοκτήτες των ΙΧ και να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών.

Δηλαδή να εκδώσουν τη βεβαίωση μη οφειλής για την περίπτωση μεταβίβασης του οχήματός τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν την εφορία. Πάντως τα οχήματα για να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών του. Μέχρι τώρα ίσχυαν τα εξής για την άρση ακινησία του οχήματος:

Exit mobile version