Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο – Έρχεται διάταξη στη Βουλή

τέλη κυκλοφορίας

Πριν από το Πάσχα θα εφαρμοστεί το μέτρο για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, όπως έχει γνωστοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή και η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ” myCar” ενδέχεται να ανοίξει από τις αρχές Απριλίου μπορεί και 1η του μήνα έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες επιθυμούν να τα κυκλοφορήσουν έως το τέλος του 2023.

Συνεπώς όσοι οδηγοί καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος τους προς την εφορία ή πρόκειται να τις καταθέσουν θα μπορούν ακόμη και με 10 ευρώ να κάνουν Πάσχα στο χωριό πληρώνοντας  τα ανάλογα ποσά των τελών κυκλοφορίας. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και όσοι το εκμεταλλευτούν μπορούν να  να έχουν έκπτωση έως και 25% στα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιοκτήτες ΙΧ που θέλουν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Η  προθεσμία για την ακινησία του οχήματος και η άρση 

Έως τις 28 Φεβρουαρίου μπορούν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ να θέσουν το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Οι οδηγοί που θα καταθέσουν  στο τέλος Φεβρουαρίου μέσω της ΑΑΔΕ” myCar”  τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους θα μπορούν να τις πάρουν πίσω από τον Απρίλιο.  Εάν επιλέξουν να το κυκλοφορήσουν έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν τα 9/12 του ετήσιου ποσού, κερδίζοντας έτσι έκπτωση 25% στα τέλη κυκλοφορίας.

Τα ποσά  και τα παραδείγματα 

Για να άρει ο υπόχρεος το όχημα του από καθεστώς ακινησίας θα πρέπει:

Παρακάτω παρατίθενται σχετικά παραδείγματα:

Σημείωση: Οι πολίτες που θέτουν το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας δεν χρειάζεται να βγάλουν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πινακίδες μένουν στο όχημα και δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει αυτό  για  το διάστημα που βρίσκεται σε ακινησία.

Τα πρόστιμα 

Αντιμέτωποι με βαριές καμπάνες θα βρεθούν οι πολίτες που θα  εντοπιστούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους τους μετά τη δήλωση ακινησίας. Αναλυτικά: Οι παραβάτες θα καταβάλουν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για 3 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

.

Exit mobile version