Τέλη κυκλοφορίας: 3 ημέρες για την πληρωμή τους – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

τέλη κυκλοφορίας

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2024. Μάλιστα οι οδηγοί οχημάτων που δεν τα έχουν πληρώσει θα μπορούν  να «κατεβάσουν» τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ χωρίς κωδικούς taxisnet, παρά μόνο με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Υπενθυμίζεται πως τα ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2024 είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή myCAR και οι ιδιοκτήτες των ΙΧ μπορούν να τα πληρώσουν μέσω αυτής με τους παρακάτω τρόπους:

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα τα εκτυπώσετε με τους κωδικούς Taxisnet

Οι  ιδιοκτήτες των ΙΧ για να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Tα πρόστιμα

Αρκετά υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για τους “ξεχασιάρηδες”. Αναλυτικά:

Στην περίπτωση που το όχημα κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο και φέρει πινακίδες, ενώ βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

Η ακινησία του οχήματος

Η ακινησία του οχήματος δηλώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στις  παρακάτω περιπτώσεις:

Κάθε άλλη περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος δεν έχει στην κατοχή του είτε το όχημα είτε τα στοιχεία κυκλοφορίας του (άδεια και πινακίδες).

Exit mobile version