Quantcast
Δ. Γελαλής: Πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί να πιστοποιούν το προϊόν τους, διαφορετικά… - enikonomia.gr
share

Δ. Γελαλής: Πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί να πιστοποιούν το προϊόν τους, διαφορετικά…

δημοσιεύτηκε:

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

 

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) έχουν ένα κοινό στόχο, την ανάδειξη ενός ποιοτικού προϊόντος με βασικό στοιχείο την τυποποίηση του. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και οι εξαγωγές μας. Δεν γίνεται να καρπώνονται οι Ιταλοί την αξία του ελληνικού ελαιολάδου», τόνισε ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Γελαλής κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΙΤΕΛ.

Στην διοργάνωση με θέμα: «Ανάπτυξη του Ελαιοκομικού Τομέα: σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια» μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ  Γρηγόρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελαιολάδου Φιλαίος Βαγγέλης Διβάρης και η επικεφαλής Υποδιεύθυνσης Ανάλυσης Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Τζέση Βουμβάκη.

Η κοινή γραμμή που είχαν όλες οι ομιλίες ήταν η άμεση αναδιάρθρωση του κλάδου της ελαιοκομίας, ο συντονισμός των εξαγωγικών και ελεγκτικών φορέων του κράτους για την προώθηση του ελαιολάδου και το στοιχείο ισχυρών συνεργασιών οι οποίες θα βοηθηθούν και από το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου. Μάλιστα, ο Δ. Γελαλής σημείωσε ότι: «Το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στην καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας των αγροτικών προϊόντων και τη μείωση του παραγωγικού κόστους, προκειμένου να καρπώνονται οι παραγωγοί την προστιθέμενη αξία των προϊόντων». Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ώθησης των προϊόντων σε νέες αγορές και στην κατάλληλη συγκυρία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των πολιτών με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το ελληνικό ελαιόλαδο.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.