Γεωργικοί Σύμβουλοι: Πότε αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης

πρόγραμμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση του 2ου Εισαγωγικού Προγράμματος Επιμόρφωσης για τους  Γεωργικούς Συμβούλους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου θα αρχίσει η υλοποίηση του εν προγράμματος  για την εγγραφή των Γεωργικών Συμβούλων  στο σχετικό Μητρώο, με την ανάρτηση του πρώτου θεματικού πεδίου, με τίτλο «Πολλαπλή Συμμόρφωση – Επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές».

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων ή/και η επικαιροποίησή τους στα θεματικά πεδία της αριθ. 163/13692/01.02.2018, Β’ 267 απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα οποία αιτούνται την πιστοποίηση, προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντά τους με συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning), μέσω της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και θα κληθούν να το παρακολουθήσουν 2.759 εκπαιδευόμενοι.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δώδεκα εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου υποβολής των τεστ επαναξιολόγησης. Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού θα γίνεται σταδιακά, ανά θεματικό πεδίο, σε εβδομαδιαία βάση.

Η ανάρτηση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και θα διαρκεί έως την Κυριακή. Την επόμενη Δευτέρα της εβδομάδας ανάρτησης κάθε θεματικού πεδίου, οι εκπαιδευόμενοι θα συμπληρώνουν και θα υποβάλλουν τα τεστ αξιολόγησης. Η δυνατότητα επανεξέτασης παρέχεται μόνο μία φορά. Οι επαναληπτικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου και ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 16/10/2022.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε θεματικού πεδίου θα οδηγήσει στη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης, στην οποία αναφέρονται τα θεματικά πεδία που καλύπτει.

Exit mobile version