Νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αθανάσιος Καββαδάς - Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Μακάριου Λαζαρίδη - enikonomia.gr

Νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αθανάσιος Καββαδάς – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Μακάριου Λαζαρίδη

Καββαδάς Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Καββαδάς αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γεννημένος στο Κατωχώρι Λευκάδας στις 7 Φεβρουαρίου 1962, είναι πατέρας δύο παιδιών.

Από το 1983 υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου κατείχε θέσεις ευθύνης μέχρι το 2006, οπότε και αποστρατεύτηκε ως ανώτερος αξιωματικός. Το 2016 ανακηρύχθηκε Τακτικό Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική του σχέση με τον χώρο της άμυνας.

Παράλληλα, ήδη από το 1987, δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, αποφοίτησε το 1980 από το Λύκειο Λευκάδας και εισήχθη το 1981 στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.). Το 2020 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πολιτική του διαδρομή ξεκίνησε το 2010, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τους «Ενεργούς Πολίτες», ενώ την περίοδο 2011-2014 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας. Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγη πρώτος σε ψήφους.

Για πρώτη φορά έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκάδας, αποτελώντας τότε τον μοναδικό εκλεγμένο βουλευτή της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά. Κατά την πρώτη του θητεία (2015-2019), διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ συμμετείχε σε σημαντικές επιτροπές, όπως:

Επανεξελέγη το 2019, διπλασιάζοντας τους σταυρούς προτίμησης (4.366 ψήφοι), και κατά τη δεύτερη θητεία του (2019-2023) διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, συμμετέχοντας παράλληλα σε πληθώρα επιτροπών και διεθνών κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας.

Στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2023 επανεξελέγη για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Στην τρέχουσα θητεία του:

Παράλληλα, συμμετέχει σε σειρά επιτροπών της Βουλής, μεταξύ των οποίων:

Διεθνώς, είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Αυστραλία, Αντιπρόεδρος με την Αυστρία και μέλος σε ομάδες φιλίας με άλλες χώρες.

Στον κοινωνικό και αθλητικό τομέα, διετέλεσε Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ «Δόξα Λευκάδας» (2006-2010), συμβάλλοντας στην άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία. Επιπλέον, υπήρξε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας-Λευκάδας (2013-2021) και το 2025 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Αντιπρόεδρος.

Exit mobile version