Σκρέκας: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των αγροτών

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στήριξη του Έλληνα αγρότη, του αγροτικού εισοδήματος, η προσέλκυση νέων αγροτών στις καλλιέργειες, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, από τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βάμβακος που διοργάνωσε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και το ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Μιλώντας για το βαμβάκι ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι είναι βασική καλλιέργεια για την ελληνική αγροτιά, ενώ τόνισε ότι «χρειάζεται να προχωρήσουμε σε νέα καλλιεργητικά πρότυπα και στην χρήση της γεωργίας ακριβείας».

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός μίλησε για την ανάγκη να γίνουν οι αγρότες ανταγωνιστικοί, σημειώνοντας ότι «βιώσιμος ανταγωνιστικός αγρότης είναι αυτός ο οποίος αποκομίζει εισόδημα και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία ότι θα μείνει στα χωράφια του». Ο κ. Σκρέκας περιέγραψε τους βασικούς άξονες αυτής της δυνατότητας υποστηρίζοντας ότι ένα από τα βασικά στοιχεία είναι να υπάρξει ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής.

Exit mobile version