Quantcast
Σύντομα εκταμιεύονται τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών - enikonomia.gr
share

Σύντομα εκταμιεύονται τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών

δημοσιεύτηκε:

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης με την Τράπεζα Πειραιώς και σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με βουλευτές Σερρών όλων των κομμάτων, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τευτλοπαραγωγούς της περιοχής, τους οποίους και ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.


Τόνισε επίσης ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα.

Τέλος ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, με στόχο στο μέλλον να υπάρξουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξής της.


O πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το αργότερο αρχές Ιουνίου αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση ότι θα πάρουμε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των 7 εκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την παραγωγή που παραδώσαμε πέρυσι».

Ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας πρόσθεσε ότι «θα προτιμούσαμε μεν να είχαμε πληρωθεί χθες, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι στο χέρι της κυβέρνησης».


Επισήμανε εξάλλου ότι στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης υπογραμμίστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ και πρόσθεσε: «μας δώσανε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι διασφαλισμένα τα χρήματα για την πληρωμή της παραγωγής του 2016, προκειμένου να μη ζήσουμε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, δυσάρεστες περιπέτειες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.