Quantcast
Από angel investors το ένα στα έξι δολάρια που επενδύονται στις αμερικανικές startup - enikonomia.gr
share

Από angel investors το ένα στα έξι δολάρια που επενδύονται στις αμερικανικές startup

δημοσιεύτηκε:

‭Το ‬1‭ από τα ‬6‭ δολάρια που επενδύονται στις ΗΠΑ σε νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από επιχειρηματικούς αγγέλους.

αυτό ανέφερε ο καθηγητής κ. Θ. Παλάσκας και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕ.Μ.Ε) του ΕΒΕΑ, σε ενημερωτική συνάντηση των μελών ‬Δικτύου‭ ‬Επιχειρηματικών‭ ‬Αγγέλων‭ του επιμελητηρίου με θέμα τις τάσεις που εκδηλώνονται τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις είπα αναφορικά με τις επενδύσεις των Αγγέλων σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής του Δικτύου και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Π. Θωμόγλου

δήλωσε χαρακτηριστικά «ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι σοβαροί θεσμοί και προσπάθειες. ‬Από‭ ‬λίγους‭‭ ‬οραματιστές‭‭ ‬αλλά‭ ‬με ‬πολύ ‬δημιουργικό ‬πείσμα ‬και κουράγιο, και είμαι βέβαιος ότι, όλοι μας εδώ, διαθέτουμε και τα δυο».

Ο καθηγητής‭ ‬του‭ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου‬ και σύμβουλος‭ ‬του‭ ‬Δικτύου‭ ‬Επιχειρηματικών‭ ‬Αγγέλων,‭‬ ‭κ. Π. Αλεξάκης‬ ανέδειξε τον ρόλο των Επιχειρηματικών Αγγέλων ως βασικών πρώτων χρηματοδοτών των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την κομβική τους συνεισφορά σε όρους στρατηγικής καθοδήγησης μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Τα μέλη του ‬Δικτύου αποφάσισαν να επενδύσουν‭ ‬σε‭ ‬μια‭ ‬πιο‭ ‬ενεργή‭ ‬επικοινωνία‭ ‬με‭ ‬το ‬οικοσύστημα‭ ‬των‭ ‬νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας, έτσι ώστε να κάνουν το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.