Quantcast
Διοικητής ΕΟΠΥΥ στον Realfm 97,8: Δεν είναι φυσιολογικό γιατρός να δίνει το 95% της δαπάνης σε έναν πάροχο - enikonomia.gr
share

Διοικητής ΕΟΠΥΥ στον Realfm 97,8: Δεν είναι φυσιολογικό γιατρός να δίνει το 95% της δαπάνης σε έναν πάροχο

δημοσιεύτηκε:

“Χρησιμοποιούμε τη στατιστική σε όλο της το εύρος προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις ακραίες συμπεριφορές. Οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα. Σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, υπάρχει ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός αφού πάρει τα στοιχεία, ακολουθεί μία διαδικασία που έχει να κάνει και με τον επιτόπου έλεγχο στο χώρο του παρόχου που υπάρχει υψηλή πιθανότητα παραβατικότητας και στη συνέχεια αν επαληθευτεί, πάμε στη διαδικασία της δικαστικής οδού”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης με αφορμή το σημαντικό αριθμό πιθανών παραβάσεων που εντόπισε ο οργανισμός.

“Κινούμε τις διαδικασίες με βάση τα ευρήματα. Όταν σε μία περίπτωση, ένας συνταγογράφος – ιατρός δίνει το 95% της δαπάνης σε έναν πάροχο, εκτιμώ ότι δεν είναι απολύτως φυσιολογικό. Οι ακραίες συμπεριφορές που εντοπίζονται ηλεκτρονικά, διαβιβάζονται στον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, ο οποίος θα κάνει και τον επιτόπιο έλεγχο και ανάλογα με τα ευρήματα θα καθορίσει την ποινή που μπορεί να είναι ποινές, πρόστιμα ή δικαστική οδός. Αναζητούμε περιπτώσεις που ο πάροχος μπορεί να είναι στη Δύση και ο συνταγογράφος στην Ανατολή”.

“Όταν υπάρχει μία σοβαρή περίπτωση και μία σοβαρή χρέωση του οργανισμού, δεν γίνεται απλά διακοπή ,αυτό πάει στη Δικαιοσύνη. Κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να έχουμε τεράστια μείωση σε οφειλές, να εντείνουμε τους ελέγχους και να προστατεύσουμε το δημόσιο χρήμα και κατ΄επέκταση να ωφελήσουμε τον πολίτη μακροπρόθεσμα. Κανένας δημόσιος ή ιδιωτικός οργανισμός δεν μπορεί να πληρώσει τις δαπάνες αν δεν τεκμηριώνονται”, πρόσθεσε.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Μπερσίμης υποστήριξε ότι ”ο οργανισμός στις αρχές του 2016 είχε 2 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές και σήμερα είναι κάτω από 250 εκατομμύρια. Αυτά τα 250 εκατομμύρια είναι μόνο ειδικές περιπτώσεις ή περιπτώσεις που ελέγχονται. Οι πληρωμές που γίνονταν σε μη τακτά χρονικά διαστήματα και χρόνο που ξεπερνούσε τις 100 μέρες, σήμερα γίνονται σε λιγότερο από 60 μέρες. Η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι 90%. Δεν είναι πραγματικές οφειλές αδικαιολόγητης καθυστέρησης, είναι οφειλές που βρίσκονται υπό περαιτέρω έλεγχο. Οι χρόνοι είναι εξαιρετικά ταχείς σε σχέση με το παρελθόν”.

Ερωτηθείς γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει το εμβόλιο μηνιγγίτιδας, ο διοικητής του οργανισμού απάντησε :”Το συγκεκριμένο αφορά εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Ο οργανισμός, οτιδήποτε είναι μέσα σε αυτό το πρόγραμμα, το καλύπτει όταν ενταχθεί”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.