Quantcast
Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης διαφημίζει ως δικό του, έργο της προηγούμενης κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης διαφημίζει ως δικό του, έργο της προηγούμενης κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στον υπουργό ΕργασίαςΓιάννη Βρούτση εξαπέλυσε μέσω του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η πρώην υπουργός Εργασίας και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον κ. Βρούτση για «ψευδείς ειδήσεις» και ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικό του, το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο κ. Βρούτσης το μόνο που κάνει από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, προφανώς έχει ξεχάσει ότι είναι υπουργός, αντί να ασχολείται με το χαρτοφυλάκιό του, προσπαθεί να κατασκευάσει ψευδείς ειδήσεις για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να βρει ”τρύπες” στην δουλειά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Νόμος Κατρούγκαλου έχει σαφέστατα και ανώτατο όριο εισφορών και ανώτατο όριο σύνταξης. Προβλέπει ανώτατο όριο εισφορών και ανώτατο όριο σύνταξης το οποίο φτάνει στις μέγιστες περιπτώσεις που κανείς έχει καταβάλει τις ανώτατες εισφορές για 40 χρόνια, ανώτατο όριο σύνταξης τα 3.100 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου .

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «υπήρχε ένα κενό χρονικό και μία περίπτωση που έμενε ακάλυπτη, οι οποίοι ασφαλίζονταν με το παλαιό σύστημα, οι οποίοι συνταξιοδοτούνταν με τον νέο νόμο και οι οποίοι έπεφταν σε κενό χρονικό σημείο για τους οποίους είχαμε δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ταβάνι για να μην υπάρχει καμία τρύπα, κανένα κενό σε όλους και την οποία είχαμε επεξεργαστεί και είχαμε δρομολογήσει να περάσει από τη Βουλή αλλά προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Στο μεταξύ, είχαμε δώσει σαφέστατη εντολή να μην καταβληθεί καμία τέτοια σύνταξη ακραίου τύπου», τονίζοντας «καμία τέτοια σύνταξη δεν έχει καταβληθεί. Ο λόγος που ο κ. Βρούτσης βρήκε αυτήν την εκκρεμότητα είναι ακριβώς επειδή είχαμε δώσει εντολή να μην καταβληθούν αυτές οι συντάξεις και είχαμε δρομολογήσει και την νομοθετική ρύθμιση. Επομένως, ο κ. Βρούτσης τίποτα δεν ανακάλυψε και τίποτα δεν αποκάλυψε. Ήταν πράγματα που είχε δοθεί εντολή από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μέχρι τις 31/12/2018 είχαμε βάλει ταβάνι τα 2.000 ευρώ για μία σύνταξη και τα 3.100 ευρώ για πολλαπλές συντάξεις».

Αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας ”τα Νέα”, η πρώην υπουργός Εργασίας είπε: «Δεν αποκαλύπτουν κάτι τα Νέα. Εμφανίζει μία απόφαση η οποία είχαμε δώσει εντολή να μην εκτελεστεί, προκειμένου να δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση».

«Προφανώς, η διεύθυνση του ΕΦΚΑ ενημέρωσε τον κ. Βρούτση για την εντολή που είχαν λάβει να μην προχωρήσουν στην καταβολή αυτής της σύνταξης και την επεξεργασμένη νομοθετική ρύθμιση. Απλώς, ο κ. Βρούτσης θέλει να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σε αυτό, θέλει να παρουσιάσει ως δικές του αποκαλύψεις και δικά του έργα πράγματα δεδομένα. Είδα τον κ. Βρούτση να διαφημίζει ως εξαγγελία για το έργο του ότι το καλοκαίρι του ’20 το 30% των συντάξεων θα βγαίνει ηλεκτρονικά. Αυτό είναι έργο δρομολογημένο από το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αισθάνθηκα ότι μία αυτονόητη υποχρέωση της δουλειάς μου θα πρέπει να την κάνω διαφήμιση. Ο κ. Βρούτσης θεωρεί ότι πρέπει να καπηλευτεί τη δουλειά που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, να την παρουσιάσει ως καμμένη γη για να παρουσιάσει ότι ο ίδιος θα κάνει έργο. Αυτά τα πράγματα είναι αστειότητες. Ας απαντήσει στα μείζονα ζητήματα και ας πάψει να προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικό του έργο πράγματα που είχαν γίνει από τους προηγούμενους», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.