28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι αλλαγές σε Μετρό και Τραμ - enikonomia.gr

28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι αλλαγές σε Μετρό και Τραμ

Μετρό

Με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι αλλαγές αφορούν το κέντρο των δύο πόλεων, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία έξι σταθμών του Μετρό.

Αθήνα: Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας συνδέονται με τη Δοξολογία και τη μαθητική παρέλαση.

Από τις 06:00 έως το τέλος της Δοξολογίας:

Από τις 09:00 έως το τέλος της παρέλασης:

Οι ρυθμίσεις επεκτείνονται και στις κάθετες οδούς, έως την πρώτη παράλληλη, όπου προβλέπεται.

Μετρό και Τραμ Αθήνας: Τι αλλάζει

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της λειτουργίας των γραμμών αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Θεσσαλονίκη: Οι δρόμοι με απαγορεύσεις και διακοπές κυκλοφορίας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη αφορούν κυρίως την περιοχή της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου η στρατιωτική παρέλαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11:00.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 03:00 έως το τέλος της παρέλασης:

Διακοπή κυκλοφορίας από τις 05:00:

Από τις 07:00 θα εφαρμόζονται σταδιακά πρόσθετες διακοπές κυκλοφορίας στις οδούς:

Η Τροχαία ενδέχεται να προχωρήσει και σε πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλειστοί έξι σταθμοί

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 11:00 το πρωί αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία έξι σταθμών του Μετρό Θεσσαλονίκης:

Σύμφωνα με την εταιρεία THEMA, η λειτουργία του δικτύου θα αποκατασταθεί μόλις αρθεί η σχετική απαγόρευση από τις αστυνομικές αρχές. Αλλαγές αναμένονται και στα δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή της παρέλασης.

Απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων

Παράλληλα, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις σε περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τις 09:00 έως τις 21:00.

Η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λεωφόρου Νίκης, Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Δραγουμάνου, Γρηγορίου Κολωνιάρη, Αγίων Πάντων, Γιαννιτσών, Ι. Κωλέττη, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου και Ναυάρχου Κουντουριώτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το μέτρο αποφασίστηκε λόγω εκτίμησης για σοβαρό κίνδυνο στη δημόσια ασφάλεια και πιθανή διατάραξη της κυκλοφορίας και της λειτουργίας υποδομών της πόλης.

Οι οδηγοί καλούνται να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τους δρόμους όπου ισχύουν απαγορεύσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Exit mobile version